5 groeitips voor bedrijven

1. Omarm nieuwe technologie

Wilt u groeien met uw bedrijf? Dan is het noodzakelijk om uw basis kantoorautomatisering op orde te hebben en maximaal de mogelijkheden van cloud based werken te benutten. Door het gebruik van de juiste (nieuwste) technologieën is uw bedrijf in staat om beter en sneller te communiceren en samenwerking te maximaliseren.

Oplossing

Een goed voorbeeld van nieuwe diensten die kunnen bijdragen aan een snelle communicatie binnen het bedrijf zijn de Google for Work-diensten, zoals Googe Docs en Google Hangouts. Wilt u uw bedrijfsprocessen verbeteren? Of met een aantal mensen een reorganisatie bespreken? U hoeft niet op dezelfde plek te zijn om constructief met elkaar in gesprek te gaan. Plan een Hangout-sessie: u kunt tegelijkertijd met andere mensen in belangrijke documenten werken en middels videoconferentie houdt u contact met elkaar. Het maakt niet uit met welke device u werkt, u kunt overal uw ding doen.

2. Deel uw tijd goed in

Zorg dat u uw tijd niet verdoet aan nevenzaken, maar de uren die u werkt besteedt aan zaken waar u goed in bent. Dit geldt natuurlijk ook voor uw medewerkers. Met verloren tijd en de bijgaande verborgen kosten maximeert u nooit uw cash-flow. Inventariseer welke stappen u moet nemen om uw primair bedrijfsproces te kunnen optimaliseren. Bekijk hierin ook de mogelijkheid om bepaalde taken te outsourcen. Als u zelf iets niet kunt of niet de kennis in huis heeft, kan het voordeel bieden om iemand van buitenaf in te huren. Als u uw eigen zwaktes kent, kunt u groeien.

Oplossing

Het gebruik van de juiste tools maken u het leven makkelijker en dragen bij aan een efficiënte indeling van uw tijd en die van de medewerkers. Applicaties van Google, als Google Calender stellen u in staat om grip te houden op belangrijke afspraken binnen en buiten het bedrijf. Door bijvoorbeeld samen in en aan 1 document te werken, is het over en weer versturen van verschillende versies per mail verleden tijd. U schrijft en werkt real-time met meerdere auteurs, vanaf verschillende lokaties, met verschillende devices in 1 document, overzichtelijk, handig en het levert u tijdwinst op.

3. Samenwerken

Het woord TEAM betekent niet voor niets: Together Each Achieves More, samen bereikt iedereen meer. Ofwel, samen weet je meer dan alleen en kun je meer bereiken. Met de nieuwste technieken is het mogelijk om nog sneller te overleggen en communiceren: via VoIP en vast-mobiel integratie bepaalt u uw eigen bereikbaarheid, iets wat voorheen door telefooncentrales geregeld werd. Met cloud telefonie gekoppeld aan mobiele devices communiceer je op effectieve en zakelijke manier met partners, collegae en klanten.

Oplossing

Met het gebruik van de juiste cloud oplossingen is het mogelijk om de samenwerking tussen collega’s te verbeteren en vergemakkelijken. We hebben het al eerder aangegeven, maar met de tools van Google for Work maar ook Zoho is veel mogelijk. Je kunt persoonlijk contact op afstand hebben, elkaar in de ogen kijken tijdens een video-conference en tegelijkertijd belangrijke informatie delen. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de Google for Work aan Zoho CRM-te koppelen.

4. Waar bent u goed in?

Als u weet waar u retegoed in bent, weet u als u eerlijk bent ook waar u reteslecht in bent. Beleg de taken waar u niet goed in bent buiten de deur. Belangrijk is wel om altijd de regie te behouden, u houdt te allen tijde de verantwoordelijkheid over wat er gebeurt. Als u dit op adequate wijze weet te regelen, houdt u tijd over voor de werkzaamheden waar u goed in bent en waarmee u het verschil kunt maken om groei van het bedrijf te bewerkstelligen.

Oplossing

Weet u niets van IT? Vraag dan om advies bij een externe partij en wees niet bang om te outsourcen. Waarom zou je als advocaat of ingenieursbureau nog langer een systeembeheerder in dienst nemen? Onzin, zoek een goede, specialistische partij die de laatste technologie toepast, om de werkzaamheden voor u uit te voeren. Werk samen met een specialist en dan bent u in staat om te groeien.

5. Doelstellingen bepalen

Als u wilt dat u bedrijf gaat groeien, is het zeer belangrijk om doelstellingen te bepalen. Wat wilt u bereiken, welke resultaten verwacht u en welke KPI’s zijn er vastgesteld? Nadat u uw doelstellingen heeft bepaald, zorgt u ervoor dat alles meetbaar is. Zo kunt u meteen zien of targets worden behaald, alles volgens plan verloopt en of u moet ingrijpen.

Het stellen van targets is ook van toepassing op de bovenstaande 4 punten. De resultaten van de metingen geven weer waar u wel en niet goed in bent als bedrijf, of de samenwerking goed gaat en of er goed timemanagement plaatsvindt. En pas wanneer u weet waar u wilt staan kunt u de juiste beslissingen nemen om er te komen. Laat u adviseren over de mogelijkheden van de nieuwste technologie.

Hulp nodig bij de groei van uw bedrijf?

Naast de bovengenoemde punten is het natuurlijk ook belangrijk om u niet te laten opjagen. Neem rust gedurende de werkdag, neem pauzes, maak een ommetje, eet gezond en zoek samenwerkingen met bedrijven die er dezelfde ideeën op nahouden. InternetOveral is zo’n bedrijf. Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen om uw bedrijf te laten groeien? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Deel dit bericht:

Inschrijven voor de nieuwsbrief


Voornaam*
Achternaam*
Email*
Neem de code over
Reload
Sluiten