Bergop naar de cloud?

1. Hoe zorg je ervoor dat de overstap naar de cloud vlekkeloos verloopt?

Nog steeds zien veel bedrijven er als een berg tegenop om met hun bedrijfsprocessen over te stappen naar een cloudomgeving. Ondernemingen zien beren op de weg, maar zijn die er wel? Ik snap op zich de gedachtegang wel. Zelf ben ik sportief en vind fietsen geweldig. Elk jaar maak ik met een team fanatieke fietsers zware fietstochten. En toen ik bij de voorbereiding van een van mijn tochten zag dat er flinke bergen in het parcours zaten, kneep ik hem wel. Zou mij het lukken om al die bergen te beklimmen? Natuurlijk is het mij gelukt. Door een gedegen voorbereiding, door het verzamelen van de juiste informatie en adviezen en het volgen van de juiste training. En eigenlijk is het overstappen naar een cloudomgeving hetzelfde als het tegen een berg op fietsen. Met de juiste voorbereiding en informatie kom je er wel.

2. Veiligheid, wie heeft de juiste kennis en techniek in huis?

Veel bedrijven willen niet overstappen naar de cloud, omdat ze denken dat de cloud niet veilig is. Dat is een pseudoargument. De laatste jaren is er enorm veel veranderd aan de manier waarop data wordt opgeslagen en beveiligd. Daarnaast zijn de processen eromheen niet te vergelijken met hoe dit jaren terug werd geregeld. Grote bedrijven als Google, IBM en Microsoft hebben veel geld, kennis en techniek in huis om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Als je dit op hetzelfde niveau zou willen bewerkstelligen, lukt dit je nooit. Om nog even het vergelijk te maken met mijn fietsavonturen. Als ik veilig wil fietsen, moet ik een goede fiets hebben, een betrouwbare helm en gedegen kleding. Deze onderdelen betrek ik van betrouwbare partners, die ga ik niet zelf produceren.

3. Verandering is vooruitgang

Veel bedrijven zien het nut er niet van in om te veranderen, ze zijn bang dat een overstap naar de cloud de werkzaamheden verstoren en dat medewerkers nieuwe dingen moeten leren. En dat kost tijd en geld. Deze angst komt voort uit onwetendheid, onvoldoende kennis en inzicht en het niet openstaan om het gesprek aan te gaan. Een goed geplande overgang naar de cloud verstoort de werkzaamheden namelijk niet of nauwelijks en medewerkers kunnen zonder intensieve training aan het werk blijven. De overstap naar een cloudomgeving kan een bedrijf juist veel vooruitgang bieden. Zo stelt de cloud je in staat om innovatief te werken en strategische voordelen te behalen. De flexibiliteit zorgt ervoor dat medewerkers beter en makkelijker kunnen samenwerken, zonder dat ze aan kantoor zijn gebonden.

Cloud is allang geen hype meer. Het is geen kwestie of cloud een blijvend iets is – dat staat vast – het is alleen de vraag hoe snel alles gaat. De ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo op. Zeker met de mobiele trend van de afgelopen jaren, kunnen organisaties niet meer om de cloud heen. Bijna alle medewerkers hebben een smartphone of tablet en die gebruiken ze steeds vaker als een computer. Als bedrijf moet je je medewerkers de kans geven om met deze mobiele ontwikkelingen mee te gaan. Een overstap naar de cloud valt erg mee als je de juiste informatie en kennis om je heen verzamelt. Voor mijn bergetappe heb ik hard getraind, ben ik op zoek gegaan naar een goede fietsenmaker en betrouwbaar materiaal, heb ik me goed ingelezen over de route en de beklimming en heb ik me laten inlichten door mensen die het eerder hadden gedaan. Die klim viel uiteindelijk ontzettend mee, het was een mooie overwinning die mijn horizon heeft verrijkt en mij vertrouwen heeft gegeven voor nieuwe avonturen.

Kennismaken?

Overweegt u een overstap naar de cloud? INTERNET OVERAL is een bedrijf met vele etappes en kilometers in de cloud. Wij laten u graag zien welke voordelen cloud uw bedrijf brengt.

Deel dit bericht:

Inschrijven voor de nieuwsbrief


Voornaam*
Achternaam*
Email*
Neem de code over
Reload
Sluiten