ICT en de waarde van je bedrijf

1. Wees onafhankelijk van de directeur

Wat bepaalt onder meer de waarde van een bedrijf? Om te beginnen is dat de mate waarin een bedrijf door kan gaan als de directeur vertrokken is. Om daarvoor te zorgen, moet je als organisatie niet afhankelijk zijn van één persoon. Bij professioneel ingerichte bedrijven gaat alles door als de eerste man vertrekt. Bij kleinere bedrijven leidt dat vaak tot allerlei problemen. Inventariseer waar je bij het vertrek van de DGA tegen aan kunt lopen, maak een plan en beschrijf de processen.

2. Schaf goede software tools aan

Met de juiste software tools worden processen binnen je organisatie geautomatiseerd. Als de directeur er om wat voor reden opeens niet meer is, kan alles doorgaan omdat de workflow vastligt in processen die geautomatiseerd zijn. Zorg ervoor dat niet alle kennis in het hoofd van één persoon zit. Zo kun je bijvoorbeeld het hele relatienetwerk van de directeur in een CRM systeem zetten. Diegene die het bedrijf koopt, heeft dan met dit CRM systeem in één klap het overzicht. Dit maakt de overdracht van een bedrijf makkelijker en verhoogt daardoor de waarde van je bedrijf.

3. Investeer in Business Intelligence Software met Zoho Reports

Voor een paar tientjes heb je al goede business intelligence software, waarmee je updates krijgt in grafiekvorm. Elk bedrijf heeft enorm veel data, maar wat doe je ermee? Data zit in tal van omgevingen platte bestanden, online feeds, databases, cloud storage diensten en online / offline toepassingen. Waar je data zich ook bevindt, met Zoho Reports kan deze eenvoudig synchroniseren voor analyse en rapportage. Meten is weten, een grafiek geeft per slot van rekening sneller visueel inzicht dan een hoop cijfers. Als je vervolgens alerts instelt kan je tijdig bijsturen en erger voorkomen.

4. Ga Cloud Based werken

Kies voor een systeem waarvan de beschikbaarheid gegarandeerd is. De online cloud is er altijd. Dat werkt beter dan bijvoorbeeld lokale servers, waar je om de haverklap een update mag doorvoeren. Google is er altijd en overal, zo ook de zakelijke diensten voor email Google for Work. Voor wat betreft TCO en veiligheid van je data is het beschikken over een hypermoderne infrastructuur een hobbel die een overnamepartij of een nieuwe investeerder niet meer hoeft te nemen. Bedenk daarbij dat zo’n 60% van de Fortune 100 ook voor Google for Work gekozen en mede omdat het innovatie en samenwerking met alle stakeholders bevordert.

5. Conclusie

Met een goede ICT infrastructuur die doordacht in elkaar steekt en aansluiting vind bij de dagelijkse processen verhoog je de waarde van je bedrijf, verlaag je drempels voor toetreding en dat kun je doorrekenen in de verkoopprijs. Let bij de aanschaf van een nieuw ICT systeem op integratiemogelijkheden met websites, kantoorautomatisering, business applicaties en telefonie. Ga na of de aangeboden oplossing er minimaal over 5 tot 10 jaar nog is (omvang aanbiedende partij) en of er sprake is van contekstuele integratie van front- en backoffice applicaties als ook integratie met de nieuwe communicatiekanalen van social media. Bij twijfel niet doen of even bellen voor advies.

Boxed Media + Content

INTERNET OVERAL is Zoho Alliance Partner en reseller in Nederland en implementeert cloud oplossingen binnen het MKB. Vanwege de kennis van Cloud, Telecom, Web en IT wordt met regelmaat een beroep gedaan door ondernemers om hen te helpen bij de inrichting van workflows.

Kennismaken?

Deel dit bericht:

Inschrijven voor de nieuwsbrief


Voornaam*
Achternaam*
Email*
Neem de code over
Reload
Sluiten