Internet in 2015 en Mobile First werken in 2016

Zo aan het einde van het jaar kijken we graag terug naar het afgelopen jaar 2015. Persoonlijk was het voor InternetOveral een enerverend jaar. Zo zijn we natuurlijk super trots op onze samenwerking en het ontstaan van de nieuwe onderneming GeeFirm. Daarnaast hebben we u het afgelopen jaar regelmatig van tips en adviezen voorzien over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ons goede voornemen voor 2016 is dan ook dat we dit blijven doen. In dit artikel kijken we terug op de internettrends van 2015 en doen we een kleine voorspelling voor 2016.

Internetgebruik in 2015

In het rapport Internet Trends 2015 van KPCB worden de trends op het gebied van internet en mobiel internet in beeld gebracht. Het aantal internetgebruikers is het afgelopen jaar wereldwijd is gestegen naar 2.8 miljard. Het aantal smartphone-abonnementen is toegenomen naar 2.1 miljard. De groei het aantal internet- en smartphonegebruikers groeit gestaag, de tijd die wordt besteed op mobiele devices is flink omhoog gegaan. Als belangrijkste reden hiervoor wordt genoemd dat mensen tegenwoordig 24/7 online zijn en dus altijd internet bij de hand hebben.

Internettrends in 2015

Er zijn drie waarneembare internettrends in 2015 te zien die onomkeerbaar zijn. Of we nu willen of niet, we komen onder deze ontwikkelingen niet meer uit:

  • Internet is als fenomeen niet meer weg te denken uit onze hedendaagse samenleving. We zijn 24/7 online, een groot deel van ons leven speelt zich online af, we communiceren steeds meer via online kanalen en social media.

  • De communicatiemiddelen om ons heen veranderen enorm snel. Er komen steeds meer middelen bij die daadwerkelijk een grote rol in het dagelijks leven spelen. Het is belangrijk om voor deze ontwikkelingen open te staan en te omarmen.

  • Mensen en bedrijven gaan steeds vaker uit van de vanzelfsprekendheid van ICT. Als iets wordt aangeklikt dan moet het gewoon werken. Bij bedrijven is dit minder evident. Compliance, security, integratie en andere aspecten bij de embedding binnen bedrijven zijn zaken om net wat langer bij stil te staan.

Omdat deze bovenstaande punten onomkeerbaar zijn en dus blijvend van aard zal het bedrijfsleven de komende tijd voor een aantal nodige uitdagingen komen te staan om mee te kunnen gaan me de ontwikkelingen van deze tijd.

Mobile First werken in 2016

Als we kijken naar de bovenstaande trends zien we een duidelijk verband. We moeten concluderen dat de eigenlijke trend van het afgelopen jaar het belang van Mobile First werken is. In 2016 komen we er zeker niet meer onderuit. Mobile First werken, wordt de belangrijkste ontwikkeling op het gebied van internet. Als bedrijven in deze trend willen meegaan (wat wel zou moeten), moeten zij gaan nadenken en inventariseren of hun huidige platform of infrastructuur voldoet aan de eisen die Mobile First werken met zich meebrengt.

InternetOveral en Mobile First werken

In ons volgende nieuwsbericht gaan we u uitleggen waarmee u rekening moet houden, als u uw infrastructuur toekomst- en Mobile First werken-bestendig wilt maken. Uiteraard kunnen wij u daarbij helpen. Wilt u nu al meer informatie? Onze ervaren medewerkers staan u graag te woord.

Meer over Mobile first werken

Deel dit bericht:

Inschrijven voor de nieuwsbrief


Voornaam*
Achternaam*
Email*
Neem de code over
Reload
Sluiten