Is uw bedrijf ingericht op Mobile First werken?

In andere artikelen hebben we het ook al even aangehaald. De jeugd wil mobiel werken, en niet alleen de jeugd. Veel mensen ervaren anno 2018 Mobile First werken als noodzaak. Ook uw bedrijf komt er dus niet meer onderuit: op zakelijk gebied gaan steeds meer mensen gebruikmaken van mobiele devices. Heeft u er al over nagedacht wat dit betekent voor uw bedrijfsvoering? Kunnen uw medewerkers al Mobile First werken? Wij gaan we met u de dialoog aan over wat u kunt doen om uw bedrijf in te richten voor Mobile First werken.

Trends in het werken met devices

Al enige tijd zijn er drie duidelijke trends waar te nemen, alle drie gerelateerd aan Mobile First werken:

 1. Internet is als fenomeen niet meer weg te denken en het wordt alleen maar meer en meer. We zijn 24/7 online, een groot deel van ons leven speelt zich online af en we communiceren ook steeds meer via internet en smartphone apps. We beschikken over steeds meer devices die verbonden zijn met internet, het is dus een logische stap dat we steeds meer Mobile gaan werken.
 2. De communicatiemiddelen om ons heel veranderen snel. Stuurden we eerst nog sms’jes, nu app’en we met elkaar. Vroeger maakten we een afspraak met de fysiotherapeut door middel van een krulsnoeren telefoon, nu is het mogelijk een video-call met hem aan te gaan, zodat hij meteen kan zien wat er aan de hand is. U kunt als bedrijf niet om Mobile First werken heen, zorg dat uw bedrijfsvoering aansluit bij uw doelgroep. Hoe willen zij communiceren? Dat is de vraag.
 3. De vanzelfsprekendheid van ICT, alles moet gewoon werken. Als u als bedrijf deze vanzelfsprekendheid als verwachtingspatroon aanhoudt, gaat het geheid mis. Daarbij is er een nieuwe eis bijgekomen: kan uw huidige applicatie-infrastructuur het Mobile First werken aan?

Zakelijke toepassingen op mobiele devices

Heel veel dingen die we nu privé doen op onze mobiele apparaten zijn ook geschikt voor zakelijk gebruik. 70% Van de mensen maakt via een tablet of smartphone connectie met een andere partij. Uit onderzoek komt naar voren dat het gebruik van de smartphone inmiddels dominant is. Mensen beginnen hun sessies en zoektochten naar infomratie op de mobiel. Het is daarom van belang dat u als bedrijf kijkt naar de zakelijke toepassingen op mobiel. Voorbeelden hiervan zijn: online communicatie, agenda, e-mail, zakelijke apps zoals Zoho CRM updaten, tijdregistratie, akkoord geven op factuur en de koppeling met bedrijfsapplicaties van Google en/of Zoho.

Doelstellingen bepalen

Als u als bedrijf besluit om uw infrastructuur cloud ready te gaan maken voor Mobile First is het belangrijk om uw doelstellingen helder in kaart te brengen.

Doelstellingen die zeer goed aansluiten bij het Mobile First werken, zijn onder andere:

 • de mate waarin mobiliteit moet worden verhoogd
 • de verlaging van verborgen kosten
 • het verhogen van efficiency
 • de verbetering van in- en externe samenwerking

In 5 stappen naar een totale Mobile First werken-omgeving

Een systeem dat het Mobile First werken aankan, moet zo flexibel zijn dat het gemakkelijk schakelt tussen de verschillende mobiele devices en andere devoces. Wij hebben een programma ontwikkeld waarmee uw bedrijf in vijf stappen Mobile First werken-proof wordt gemaakt:

 1. inrichten basis communicatie infrastructuur
 2. optimalisatie communicatietools
 3. bevordering samenwerking
 4. verbetering van productiviteit
 5. ontsluiting van bedrijfskritische apps


Het vergt voor u als bedrijf enige voorbereiding om alles in goede banen te leiden. Uw oude bolwerk moet worden afgebrokkeld en opnieuw worden opgebouwd. Daar moet u over nadenken, maar ook voor uw medewerkers zal dit verandering teweegbrengen. Door samen naar iets nieuws toe te werken, kunt u het beste resultaat bereiken. Volg de vijf punten en uw bedrijf kan stapsgewijs naar een veilig en gecontroleerde omgeving overgaan.

Bring Your Own Device

Mobile First werken komt en als bedrijf moet u er in meegaan. Het is belangrijk om medewerkers te faciliteren, Bring Your Own Device (BYOD) is niet voor niets een veel gehoorde term. Onderzoeken wijzen het uit: 74% van de mensen kiest zijn eigen smartphone voor zijn werk, 80% van de bedrijven start voor 2020 met BYOD en ook opmerkelijk: 71% van de mensen is tevreden over zijn ICT thuis, tegenover 15% zakelijk. Het is duidelijk, de diensten en applicaties die de mensen thuis gebruiken, willen ze ook zakelijk kunnen gebruiken.

Mobile First werken en Internet Overal

Wij laten u graag de tools zien die u kunnen helpen om het Mobile First werken bij uw bedrijf mogelijk te maken. Zo zijn de zakelijke Google-bedrijfsoplossingen, de Zoho-bedrijfsapplicaties en met name de combinatie van deze twee uitermate geschikt. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Deel dit bericht:

Inschrijven voor de nieuwsbrief


Voornaam*
Achternaam*
Email*
Neem de code over
Reload
Sluiten