Koning Willem Alexander opent PlantLab

Koning Willem Alexander opent PlantLab

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft, in aanwezigheid van ruim 700 nationale en internationale genodigden, dinsdag 30 september jl. het nieuwe state-of-the-art onderzoekscentrum en hoofdkantoor van PlantLab in ’s-Hertogenbosch geopend. Met plantfysiologie als haar basis heeft PlantLab een gepatenteerde technologie ontwikkeld waarbij gewassen in Plant Production Units – volledig gesloten klimaatruimten zonder daglicht – gekweekt worden. De opening van de nieuwe faciliteit markeert de start van een grootschalige uitrol van het PlantLab concept met internationale partners in diverse markten.

In zijn toespraak hield PlantLab CEO Gertjan Meeuws de genodigden voor: “Wij zijn op een missie om te zorgen dat planten hun volledige potentie kunnen benutten en om onze partners de mogelijkheid te bieden te kunnen veredelen en oogsten onafhankelijk van tijd en locatie. Samen met onze partners willen wij ervoor zorgen dat straks 9 miljard mensen kunnen beschikken over veilig, voedzaam, lekker en betaalbaar voedsel. In onze Plant Production Units besparen we 90% op het watergebruik. Planten blijken in onze groeiomgeving ongevoelig voor ziekten en plagen”.

De methode van PlantLab kent een brede range van toepassingen in de markt, variërend van veredeling en productie van groente, fruit en bloemen, en de productie van ingrediënten voor kindervoeding, medicijnen, smaak- en geurstoffen en cosmetica. PlantLab is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Noordoost-Brabant als Agrifood Capital, waar onderwijsinstellingen, overheid en bedrijfsleven op hoogwaardig niveau samenwerken op het terrein van voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Tijdens de opening werd ook aandacht besteed aan de PlantLab Playground Foundation. Een sociaal innovatie platform waar studenten van vooraanstaande internationale universiteiten werken aan oplossingen voor behoeften in de wereld waar de PlantLab technologie bij gebruikt kan worden. Meeuws: “In de PlantLab Playground luisteren we zorgvuldig naar studenten, tieners en kinderen. Het is hún toekomst waaraan wij werken; zij moeten betrokken zijn, zo niet de leiding krijgen.”

PlantLab werkt met tal diensten van INTERNET OVERAL

INTERNET OVERAL heeft gekozen voor het Google Enterprise Services platform, dit biedt bedrijven het beste fundament om integrale oplossingen mee te bouwen. Inmiddels is werken via internet en online dienstverlening een must voor ieder bedrijf. Steeds meer applicaties en software moet webbased beschikbaar zijn.

Kennismaken?

Deel dit bericht:

Inschrijven voor de nieuwsbrief


Voornaam*
Achternaam*
Email*
Neem de code over
Reload
Sluiten